Stoer en strak met oog voor detail.


Vaasaqua 2015


Wat een top dag hebben we mogen meemaken in vaassen met het jaarlijkse evenement het Vaasaqua is uitgelopen tot een regionaal evenement met een hoge opkomst een beetje goed weer erbij en je hebt de ideale situatie om je naam bekend te maken binnen het dorp. Heerlijk weer was deze hemelvaart wat op ons pad kwam overdag een super leuke braderie van de avond had ik de eer een reportage te maken van de artiesten en natuurlijk de geweldige sfeer die er hing bij het jaarlijkse evenement in vaassen. Vaasaqua is uitgelopen tot een groot evenement en ik ben er trots op onderdeel te mogen zijn en samen met de organisatie te mogen werken. [gallery columns="1" size="large" ids="675,673,589,590,591,592,593,678,594,595,596,597,598,599,600,601,602,603,604,605,606,607,608,609,610,611,612,613,614,615,616,617,618,619,620,621,622,623,624,625,626,628,629,627,669,630,631,666,632,665,633,634,635,636,638,639,640,641,643,671,644,674,645,646,637,647,648,649,642,650,651,652,679,653,654,655,670,656,677,657,667,668,664,658,676,587,659,660,661,672,662,663"]    

Lees meerCarnaval is weer in Vaassen losgebarsten.

Elk jaar is het weer een moment waar ik naar uit kan kijken de optocht en de sleutel overhandiging van de burgervader Hans van der Hoeve van gemeente epe naar de dienstdoende prins carnaval dit jaar was het een super gave optocht met veel mooie wagens. dan nu een stukje geschiedenis met dank aan de gemeente epe maar ik leen en deel het graag.   Wist je dat de invloed van de familie Isendoorn à Blois nog steeds voelbaar is in Vaassen, juist tijdens carnaval? De kasteelheren van de Cannenburgh bleven in de reformatie het katholieke geloof trouw, waardoor inwoners met dat geloof redelijk veilig in Vaassen konden wonen. En één van de tradities van dat geloof is natuurlijk carnaval. Vele jaren stelde Hendrik van Isendoorn jaarlijks mestkalveren ter beschikking aan de Vaassense bevolking om het carnaval luister bij te zetten. Een beetje flauw van de burgemeester dat hij die traditie niet voortzette, vond de organisatie vorig jaar. Dat liet burgemeester Van der Hoeve niet op zich zitten. Zojuist verraste hij de organisatie met een moderne variant. Een heerlijke taart met de beeltenis van een mestkalf. En uiteraard overhandigde hij ook de sleutel van het Rossumdaerp. Want zo heet Vaassen tijdens deze vier dagen van feestvreugde. Iedereen heel veel plezier gewenst!  

Lees meerBruiloft December Cannenburgh Vaassen


In december mocht ik twee bruiloften vastleggen iets wat aan het begin van 2014 niet in mij op zou komen maar het waren twee te gekke shoots de eerste van de twee is van Jannie en Jaap voor hun was het een tweede huwelijk dus het hoefde niet een volledige shoot te worden maar wel wat mooie foto's van de trouwerij.

Lees meerfamilie foto’s op de hei


Altijd leuk om familie foto's te maken deze keer nam ik Arjan en zijn familie mee naar de hei bij vierhouten. Na even kort te hebben gekeken wat we zouden willen qua foto's zijn we gezellig de hei op gelopen en hebben we er een super leuke shoot van gemaakt. De bewolking sloeg wel toe en dat gaf bij deze foto's wel weer een andere dimensie.

Lees meerJob Eva Daan Radio Kootwijk


Je spreekt een datum af en weet niet wat het weer gaat doen maar dit was wel een uiterste van ons verwachtingspatroon. Planning een Broers met zus fotoshoot met een mooi eindresultaat voor moeder voor d'r verjaardag dus geen woord mocht er uitkomen tot gister avond het Canvas werd overhandigd. De hele week niet onder de 23 graden buiten en geen spatje regen maar net dat ene moment waar we niet vanaf konden stappen vallen de druppels uit de hemel. We besluiten de shoot door te laten gaan en zien wel wat er uit komt. Terwijl we naar Radio Kootwijk rijden wisselt de regen tussen hard en iets minder hard maar als we aankomen word het rustiger met de druppels. We gaan knallen stellen de flitsers op en beginnen met het fotograferen van de foto's en volgens mij zijn het echt wel gave foto's geworden en de klant is er erg blij mee. zo zie je maar weer laat je niet weerhouden door een spatje regen maar daag jezelf uit er als nog iets van te maken.

Lees meervierhouterbos met Marlin.


Soms is het leuk om je gear weer eens flink op de proef te stellen en te zoeken naar leuke nieuwe mogelijkheden. Door dit af en toe te doen blijf je scherp en gebruik je nieuwe technieken bij de bruidsfotografie en portret sessies. Om zo'n test moment te laten slagen is het verstandig een opdracht mee te nemen waar je gericht mee aan de gang kan. Vandaag was de opdracht voor mijzelf ga op pad met je flitsers en camera en zoek de grens tussen bestaand licht en flitslicht. Met Marlin voor diverse achtergronden was het door de wisselende zon zo hier en daar nog best een uitdaging maar we hebben weer een hoop geleerd.

Lees meerVaasaqua 2014


Begin dit jaar maakte ik de keuze meer de naam van Ronniefotografie rond te laten gaan hierbij dacht ik aan een nieuwe huisstyle een nieuwe website maar ook meteen aan vaassaqua hier moest ik komen te staan met een stand. Laten zien wat ik fotografeer en hoe ik werk was het doel en dit is uitgelopen op een zeer geslaagde dag waar we dan ook zeer tevreden op terug kijken. We hebben veel mensen aan de stand gehad veel mooie verhalen mogen delen met mensen en vooral veel vragen beantwoord waardoor mensen met een goed gevoel vertrokken en een kaartje op zak rijker verder gingen met hun tour over de boekenmarkt.   Een samenvatting van de avond kan je vinden op mijn Facebookpagina

Lees meerMirjam en Rene tholen


De dag voor deze bruiloft stapte ik samen met mijn assistent de auto in op naar zeeland Tholen want daar ging het allemaal gebeuren. Miriam en Rene gingen elkaar het ja-woord geven. Voor ons was het ook een bijzondere dag qua voorbereiding kon ik niet eerst helemaal naar zeeland rijden om te kijken of daar mooie plekjes zouden zijn. Daarom wel de keuze de dag er voor al die kant op te gaan even een rondje in het mooie Tholen te maken. Trouwen in Tholen wil de klant dan zorgen wij er voor dat dit mogelijk word een middagje rond rijden en genieten van het heerlijke eten gingen wij op naar ons hotel en bellen nog even met het bruidspaar. Wij hadden alleen een draaiboek en kende verder niet de omgeving dus vol verassingen wat de dag ons zou gaan brengen gingen wij in de ochtend op naar Mirjam en vanaf daar liep alles geweldig door tot een super mooie trouwerij.

Naar portfolioDemodag Boogschieten vaassen


Een paar maanden geleden werd ik benaderd of ik mij wou laten zien bij de Demo dag Boogschieten in vaassen natuurlijk heb ik hier volmondig ja op gezegd hoe leuk is het om een keer echte mannen en vrouwen op de foto te zetten die dan ook nog eens met stoere wapens rond lopen. Een keer wat anders is het wel te noemen daartegen is het super gaaf om dit te mogen doen. Hier  een link naar een iets uitgebreidere impressie de organisatie bedankt en op naar editie 2. Boogschieten met de prins der nederlanden Vaassen  

Lees meerPaleis het Loo Apeldoorn


Hoe gaaf is het als 2 mensen met elkaar de stap nemen om in het huwelijksbootje te stappen  voor Carina en Martijn heeft het jaren geduurd voor ze de stap wouden maken maar nu het zo ver is maken ze er een heus sprookje van. De shoot zelf zouden we gaan doen in de tuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn eerst de oude tuinen. Na deze leuke gezellige serie gingen we helemaal los in de nieuwe tuinen waar ze overigens net de halve tuin overhoop hadden gehaald voor nieuwe aanleg. Een dag met veel mooie leuke momenten zelfs even een moment om stil te staan bij het verleden. Al met al is het een dag waar Carina en Martijn nog jaren op terug kunnen kijken.  

Naar portfolioFamilie Jans Apeldoorn


Onder de loveshoots valt bij mij niet alleen de liefde tussen 2 persoonen ook bij een gezin is de liefde vaak terug te vinden deze leg ik dan ook graag vast in een gezinsshoot. deze keer was het de familie Jans uit apeldoorn die een voor hun speciale lokatie graag wouden gebruiken in hun shoot met het gezin. Caesarea In Uchelen is Voor Jan Jans jaren lang zijn werkplek geweest en hij verteld hier ook graag over tegen mij tijdens deze gesprekken bereid ik mij voor en maak mijn foto's die later in tevredenheid worden ontvangen door de familie Jans.

Naar portfolioLaura en Niels Deventer


Niels aan de telefoon "ik heb een vriendin en wij willen samen op de foto door jou geschoten" oke Niels ken ik wel die is van de vriendenclub maar Laura zijn vriendin had ik nog niet echt kennis meegemaakt. Hij legt uit dat er een kleine hindernis is ( Laura heeft een visuele beperking) maar dat hij daarom speciaal bij mij komt hij weet dat ik het niet als hindernis zie maar als uitdaging en dat ik probeer het mooiste uit de mensen naar boven probeer te halen. Een klein puntje waar we wel mee zitten en geen invloed op uit kunnen oefenen is het weer. Tenslotte is het januari en ze willen op een avond ivm planning en in deventer bij de kerk. Voor mij was het een leuke uitdagende love shoot met als grootste uitdaging het zoeken naar een manier waarbij Laura een seconde d'r mond in de vriendelijke blik kon houden inplaats van te babbelen of volop te lachen. kortom een super leuke shoot waarbij plezier en gezelligheid voorop stond.

Naar portfolioMarielle en Michael Vaassen


Met dagen van regen vooraf gaande was de verwachting ook ligterlijk aan de sombere kant maar op de trouwdag van Marrielle en Michael was het vooral de zon die voor ze bleef branden. Tijdens het aanbrengen van de Make up en de haren in de juiste krul brengen werden de zenuwen bij Marielle steeds minder. Bij michael liepen ze juist een beetje op gezonde spanning op deze dag zorgden ze er samen voor dat het een super leuke dag werd waar nog lang over word gesproken.

Naar portfolioLisa en Wilco Ede


3 dagen voor de bruiloft krijg ik een belletje het was Wilco aan de lijn. "volgens de berichten word het niet echt super mooi weer nog sterker het word regen weet jij nog een binnen lokatie" Op de dag zelf het mooiste weer maar nu de Enka Fabriek in Ede toch al was geboekt zouden we er hoe dan ook heen gaan en dit liep uit op een super gave shoot. Gezien de bruidegom in Apeldoorn was en de bruid in Rhenen heb ik een 2e fotograaf meegenomen om Wilco en Lisa allebei vast te leggen met het aankleden later die dag zou de 2e fotograaf meegaan met mij voor de rest van de dag.

Naar portfolioAlice en Chris Lochem


In Lochem zou het gaan gebeuren het huwelijk van Alice & Chris zou worden ondertekend en worden bezegeld. mooi op tijd mocht ik op naar Lochem om te zorgen dat de details van het haar en make up maar ook alle details van de jurk mooi kon vastleggen. wat een eer dat ik bij deze dag aanwezig mocht zijn het weer zat heerlijk mee en de dag kon niet meer stuk. mooie locaties en een geweldig bruidspaar maakten deze dag toch een waar succes.

Naar portfolio