Super leuk carnaval is weer van start.


Carnaval is weer in Vaassen losgebarsten.

Elk jaar is het weer een moment waar ik naar uit kan kijken de optocht en de sleutel overhandiging van de burgervader Hans van der Hoeve van gemeente epe naar de dienstdoende prins carnaval dit jaar was het een super gave optocht met veel mooie wagens.

dan nu een stukje geschiedenis met dank aan de gemeente epe maar ik leen en deel het graag.

 

Wist je dat de invloed van de familie Isendoorn à Blois nog steeds voelbaar is in Vaassen, juist tijdens carnaval? De kasteelheren van de Cannenburgh bleven in de reformatie het katholieke geloof trouw, waardoor inwoners met dat geloof redelijk veilig in Vaassen konden wonen. En één van de tradities van dat geloof is natuurlijk carnaval. Vele jaren stelde Hendrik van Isendoorn jaarlijks mestkalveren ter beschikking aan de Vaassense bevolking om het carnaval luister bij te zetten. Een beetje flauw van de burgemeester dat hij die traditie niet voortzette, vond de organisatie vorig jaar. Dat liet burgemeester Van der Hoeve niet op zich zitten. Zojuist verraste hij de organisatie met een moderne variant. Een heerlijke taart met de beeltenis van een mestkalf. En uiteraard overhandigde hij ook de sleutel van het Rossumdaerp. Want zo heet Vaassen tijdens deze vier dagen van feestvreugde. Iedereen heel veel plezier gewenst!

RonnieFotografie RonnieFotografieRonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie RonnieFotografie